Hvilken emhætte skal jeg vælge?

Emhætten spiller en vigtig rolle for indeklimaet og er med til at gøre hele køkkenoplevelsen bedre. Du vælger selv om din emhætte skal være diskret eller et udsmykningselement, der skaber blikfang.

Før du vælger emhætte

Når du skal vælge emfang, er der mange forhold at tage hensyn til. For at få mest glæde af din emhætte er der en håndfuld overvejelser, du bør gøre dig:


1. Hvor ofte har du fat i gryderne?

2. Emhættetype, størrelse og synlighed

3. Emhætte med aftræk eller recirkulation?

4. Krav til støjniveau, effektivitet og sugestyrke?

5. Dit køkkens indretning og stil

Emhætter til enhver smag

Emhætter kommer i et stort udvalg af modeller, så du kan få præcis den løsning, der passer til dit køkken. Vælg mellem diskrete og enkle emhætter eller dekorative emhætter, som giver karakter og understreger køkkenets stil.

Vælg mellem:

  • Væghængt emhætte
  • Lofthængt emhætte
  • Frithængende emhætte
  • Skabsindbygget emhætte
  • Kogeplade med integreret emfang
  • Emhætte indbygget i bordpladen
  • ”Usynlige” emhætter
  • Lampeemhætter
Miele emhætte

Emhætten er vigtig for dit indeklima

Udover at fjerne lugtgener spiller emhætten en stor rolle for din boligs indeklima. Hver gang du laver mad, breder os, fedt og damp sig i køkkenet, og formentlig også til hjemmets øvrige rum.

Hvis du ikke har en emhætte, sætter fedtet sig på alle overflader, og kræver ekstra rengøring, mens fugt på længere sigt kan føre til skimmelsvamp.

Hjemmelavet mad eller take-away?

Dine behov er vigtige, når det kommer til valg af emhætte. Står du over kokkegryderne hver aften, giver det god mening at prioritere en effektiv og lydsvag emhætte med kraftig sugeevne, som gør køkkenet rart at være i.

Laver du omvendt sjældent mad derhjemme, kan det måske give mening at gå efter en mindre avanceret model og prioritere budgettet på noget andet, som er vigtigt i dit drømmekøkken.
NEFF cashback

Aftræk eller recirkulation?

Emhætter kan monteres med to forskellige teknologier – aftræk eller recirkulation.

  • Emhætter med aftræk kaldes også udluftningsemhætte og fungerer ved, at madosen føres ud af din bolig og ud i det fri via en aftrækskanal og et ventilationsrør.
  • En recirkulations emhætte kaldes også kulfilteremhætte, fordi denne type emhætte suger madosen ind og renser den i kulfilteret, hvorefter det sendes ud i køkkenet igen.


Hvilken emhætte er bedst?

Emhætter med aftræk er mere effektive end recirkulationsmodeller, da de generelt har større sugestyrke, og samtidig larmer mindre.

Hvad koster en emhætte?

Prisen på emhætter varierer meget efter type, design, kvalitet og brand. Du kan finde mange skabsintegrerede og væghængte emhætter til en pris mellem 1.500 og 5.000 kr.

Frithængende, væghængte og loftsintegrerede emhætter eller kogeplader med integreret emhætter befinder sig typisk i et prisleje mellem 10.000 og 30.000 kr.

Dit køkkens størrelse spiller en rolle

Hvis du har et stort køkken, kræver det en større og kraftigere emhætte, mens du kan nøjes med mindre i et lille køkken. Første step er dog at overveje køkkenets indretning.

Er din ovn og komfur op ad en væg, kan du overveje en væghængt emhætte. Er de omvendt på en køkkenø, kan du vælge en frithængende emhætte, som monteres i loftet.

Find den helt rigtige emhætte

Kig forbi vores butikker og find den bedste emhætte til dit køkken.

  • Du finder unikke og innovative løsninger fra EICO, som har et stort udvalg af emhætter - heriblandt emhætter i eksklusive italienske designs fra ELICA og Faber.
  • THERMEX er en dansk virksomhed, som har eksisteret, siden emhætten for første gang fandt vej til de danske hjem. Uanset hvad du drømmer om, har THERMEX noget til ethvert køkken.
  • There af vores leverandører laver desuden kogeplader med integreret emfang. Her kan du eksempelvis vælge mellem Miele, NEFF og Siemens.
NEFF

Vælg emhætte til et lille køkken

Har du et lille køkken, hvor pladsen skal prioritere, er en skabsintegreret emhætte et godt bud. Det er en enkel og funktionel løsning, som samtidig giver dig lidt opbevaringsplads til krydderier og lignende.

Alternativt kan du gå efter en kogeplade med integreret emhætte, så du kommer udenom at skulle ofre plads til emhætten.

Valgfrihed i et mellem køkken

Har du et køkken i mellemstørrelsen har du stor frihed til at vælge på alle emhættehylder. Foretrækker du en synlig emhætte, findes der et hav af flotte løsninger – både væghængte og frithængende emhætter.

Skal din emhætte være mere diskret og fylde mindst muligt, kan du vælge en loftsintegreret emhætte eller en kogeplade med integreret emhætte.

Stort køkken med højt til loftet

Hvis du har meget højt til loftet og drømmer om en frithængende emhætte, kan du eksempelvis vælge en wirehængt emhætte, hvor længden på wirene nemt kan tilpasses.

Alternativt kan du forsænke loftet med en kasse, så du får en plan flade at montere en lofthængt emhætte på.